sâmbătă, 25 august 2012

Cum se folosesc stingatoarele de incendiu



Este important sa stiti cu exactitate locul unde se afla stingatoarele de incendiu si tipul acestora.
Stingatoarele de incendiu pot fi grele, de acea este o idee buna sa luati un stingator in mina pentru a vedea cit este de greu si daca il puteti minui cu usurinta.
De asemenea este important sa cititi instructiunile de folosire tiparite pe fiecare stingator.
In cazul in care va trebui sa folositi stingatorul intr-un incendiu real trebuie sa stiti cum sa-l manuiti:
  1. scoateti piedica de siguranta
  2. indreptati furtunul la baza focului
  3. apasati minerul pentru a permite eliberarea agentului de stingere
  4. miscati furtunul astfel incit sa stingeti incendiu

Tot timpul aveti in vedere sa nu va apropiati prea mult de foc. Distanta recomandata de la care puteti folosi stingatorul in siguranta este de 6-7 metri de la focarul de incendiu.

sâmbătă, 18 august 2012

Despre risc si ... profit

Nimic mai simplu de inteles ca atunci cand riscul este mare, profitul tinde sa se diminuieze considerabil.

Adevaratii oameni de afaceri nu sunt deloc incantati de principiul "Cine nu risca, nu castiga..."

Sunt unii oameni norocosi? Poate, la inceput, dar modul in care intorc sansa in favoarea lor ii transforma in adevarati castigatori.

Daca depinzi numai de noroc, faci o mare greseala!!! 

Modul in care te comporti in situatiile vitale determina succesul sau esecul. Iti dai seama de faptul ca oportunitatile reprezinta o mare provocare si ca presupun asumarea unor riscuri, dar, odata ce ai identificat un avantaj, sansa ta reala depinde de valorificarea ideilor si a talentelor proprii, dar si de capacitatea de adaptare.

A te aventura in noi teritorii sau directii reprezinta o piatra de incercare, insa recompensele pot fi pe masura. In cea mai mare parte a timpului, nu ne plac schimbarile si ne simtim mai confortabil cu ceea ce ne este deja cunoscut. A incerca sa parasesti zona de confort poate fi insa extrem de profitabil. Dezvoltarea personala se mentine doar in conditiile in care continuam sa invatam, observand ceea ce se intampla in jurul nostru, punand intrebari si analizand ideile noi.

Oamenii de succes sunt cei care invata toata viata. Sunt constienti ca ziua de ieri s-a scurs si ca nu se va mai intoarce. Astazi se intampla ceea ce vor ei sa se intample, iar ziua de maine depinde de modul in care isi anticipeaza optiunile si in care se pregatesc sa ia decizii.

sâmbătă, 11 august 2012

De ce este importantă sănătatea?

Sănătatea nu este totul,  dar fără sănătate, totul este nimic (Arthur Schopenhauer, filosof german, 1788-1860). Schopenhauer nu este singurul care a recunoscut valoarea intrinsecă a sănătăţii. Patru din cinci rezidenţi europeni sunt de părere că sănătatea este esenţială pentru calitatea vieţii lor.

Afecţiunile cronice au un impact major asupra calităţii vieţii. Numeroase afecţiuni cronice, de exemplu, afecţiunile cardiace, diabetul de tip 2 şi cancerul, pot fi în mare măsură prevenite printr-un stil de viaţă sănătos. Printre aceste schimbări se numără îmbunătăţirea dietei alimentare, îmbunătăţirea condiţiei fizice şi renunţarea la fumat.

sâmbătă, 4 august 2012

Asigurarea legală în caz de accident de muncă sau boală profesională


Asigurarea legală în caz de accident sau boală profesională este o asigurare obligatorie a angajatorului în favoarea angajatului său. Acordarea prestaţiilor este independentă de stabilirea vinovăţiei în cazul unei asigurări legale în caz de accident de muncă şi se aplică pentru toate categoriile de lucrători.


Prin intermediul asigurării legale în caz de accident de muncă nu sunt asigurate pagubele materiale produse de către asiguraţi.




Asigurarea trebuie să utilizeze toate mijloacele pentru:
  • a preveni accidentele de muncă şi bolile profesionale precum şi pericolele la adresa sănătăţii;
  • a recupera (în cazul producerii accidentelor de muncă) sănătatea şi capacitatea de muncă a asiguraţilor;
  • a despăgubi asiguraţii (sau urmaşii acestora) prin prestaţii în bani.

Deoarece muncitorul ilegal nu este asigurat, în cazul producerii unui accident de muncă acoperirea financiară se realizează de către angajator, suplimentar acesta fiind obligat să plătească amendă pentru încălcarea regulamentelor de prevenire a accidentelor. Angajatorul este responsabil de implementarea măsurilor pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, iar asiguraţii trebuie să sprijine implementarea măsurilor.

Munca ilegală (sau munca parţial-ilegală) conduce la lipsa plăţii asigurărilor sociale pentru lucrători şi astfel lucrătorul ilegal nu beneficiază de includerea în stagiul de cotizare la pensie a perioadei lucrate, de drepturi în caz de şomaj, de prestaţiile privind accidentul de muncă acordate de către instituţia competentă de asigurare.